top of page

YAZARIN KİTAPLARI

“Hakikat nedir?” diye sordular.

“İlk ademden son zadeye her varlığın gerçeğidir.” dedi.

“Böyle iş mi olur! Bu, inanca aykırıdır.” dediler.

“Bilakis, Hakikat bir ilimdir, inancımızın akıl gözünden kanıtıdır.” dedi.

“Hakikat’i öğrensek ne olur ki?” diye sordular.

Eskilerin bilge bir elçisinden şöyle rivayet etti: 
"İlme vakıf olan görmüştür kâinatın her azasını, 
Elinde tutmuştur o kişi, gücün asasını.” Dönüp baktı yanlarında uzanan dağlara. Dağlar büyük bir gürültüyle sarsıldı. “Hakikat’e vakıf olursanız, dağları yerinden oynatabilirsiniz.” dedi.

Yüzyılın serüvenine hazır mısın?
Dünyanın son yüzyılında kalbinde hala iyilik barındıran insanların, 3.İlbisler’ce kurulan distopik dünya düzeni karşısındaki mücadelesine tanık olurken, 
Bir yandan da çağlar, nesiller boyu aranan Hakikat İlminin kapılarını keşfetmek ister misin? Hakikat’i Arayanlar serisinin ilk kitabı Kul Tankut daha ilk satırlarından okuyucusunu hikâyenin içine çeken, soluksuz okunacak bir eser.

 

b.s.keles_258252707_6552724334768971_5615979630613565022_n_edited.jpg

 

 

Arka Kapak Yazısı:

"Kaldır başını, topla cesaretini,

Bu karanlıklar, bu yağmurlar,

Hiçbirinin gücü yetmesin,

Soldurmaya cüretini.

Eflatun'dur mahlasın,

Kırmızı en yakışanın.

Mavi de isterdi yeşil de

Onları kuşanasın."
 

Christopher Nolan Arketipleri Kapak Berkan Şahin Keleş_edited.png

 

 

 

 

Bu çalışma, auteur bir yönetmen olan Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği filmlerinin Arketipsel Analizi niteliğindedir. İsviçreli bir psikolog olan ve psikolojinin ayrı bir bilim dalı olmasını sağlayan üç isimden (Sigmund Freud, Alfred Adler) birisi olan Carl Gustav Jung’un arketipler kuramına göre, tüm insanların zihinlerinde paylaştıkları ortak bir bilinçdışı vardır ve arketipler de insan zihninde bulunan bu kolektif bilinçdışı alanın yapısını meydana getirirler. Arketiplerin özü, biçimi bilinemez olsa da sahip oldukları özellikler görüntü olarak rüyalarda, mitlerde, öykülerde, efsanelerde, kitaplarda ve filmlerde ortaya çıkarlar. Küresel ölçekte farklı kültür ve toplumlarda karşılık ve beğeni bulan Nolan filmlerinin evrensel yönlerinin neler olduğu sorusuna bu çalışma ile cevap bulunmuştur. Çalışma kapsamında Nolan filmleri Jungcu bir bakış açısı ile arketipler bağlamında incelenmiştir. İyi okumalar diliyorum.

bottom of page